Kahve valfi kavrulduktan sonra paketlenen kahveler tazeliğini korumaları için oksijen, nem ve ışığa maruz kalmaması gerekmektedir. Ayrıca aroma, tat ve koku kaybına karşı da korunmalıdır.
Kahve valfi kullanılarak taze kavrulmuş kahveler oksijen ve su buharı ile temas etmeden ambalaj içerisinde oluşan CO2 gazının dışarıya tahliye edilmesi işlevini görür.
Sonuç olarak ambalajlar da valf kullanarak kahvenin ilk günkü tazeliğinin ,aromasının,tadının ve kokusunun korumasını sağlamış oluruz.
Valf Bileşenleri
Tahliye | Silikon Çonta |
Valf Ana Gövdeleri | LDPE-PP |
Filtre | Nanofiltre |
Yağ | Silikon Yağı veya Yağsız |
Kahve Valfi Özellikleri
Dış çap | 20mm |
Yükseklik | 5,80mm |
Ağırlık | 1 gram |
Açılma Basıncı | 2-5 mbar |
Kapanma Basıncı | 0-2 mbar |
Erime Sıcaklığı | 160°C |